flash & tips

Keemun

Кимун

Китайський чорний чай з провінції Аньхой

Найароматніший чорний чай у світі родом з Китаю. Улюблений напій аристократичних сімей та British Royal Family. Сорт окремого збору з тіпсами (бруньками) та двома верхніми листками.

Кимун був створений в кінці XIX століття, проте вже встиг полюбитися усім аристократичним сім’ям Англії. І це не випадковість. У 1875 році англійські війська прийшли у невелике китайське селище та зайняли будівлю, де місцеві жителі виготовляли чай. Люди вимушено покинули чайне виробництво, а через день, коли англійці пішли, повернулися, та зрозуміли, що чай ферментувався довше ніж потрібно, і саме завдяки цьому він став такий насичений на незвичний за смаком. Англійці, як справжні поціновувачі чорних чаїв, після виходу на ринок цього напою так і не змогли відтворити самостійно цей смак та аромат.
Цей молодий сорт чаю збирають в окремий період дозрівання найпершим – зривають лише тіпси (листкові бруньки) та два нерозкриті листочки.


Колір, смак, аромат: У чашці ви отримаєте легкий чорний чай янтарного кольору з присмаком чорносливу, меду та п’янким, насиченим ароматом копчення. Не терпкий, має відчутний копчений смак, без гірчинки.
Властивості: Напій тонізує, дарує відчуття комфорту, сприяє підвищенню працездатності. Ідеально для ранкового чаювання.

Dian Hong Jin Hao

Дянь Хун Цзинь Хао

Китайський чорний чай провiнцii Юньнань

Справжнє «золото» чорного китайського чаю. Імператорський чай, зібраний з верхніх, найніжніших бруньок та молодих листків.

Цей настій викликав захоплення у імператорів на Сході, а згодом підкорив весь світ. За легендою китайський імператор Шен Хун в котрий раз поїхав на прогулянку у гори, де мав набір зібрати цілющі трави. На своєму шляху він побачив мавпочку, яка неначе кликала імператора піти за нею. Слідуючи за твариною Шен Хун прийшов до золотого лісу, який вразив його своєю неповторною, магічною красою. Усі рослини переливалися золотом на сонці, згодом китайці почали робити з них чудовий чай, який дуже полюбився імператору.
З чайного врожаю для цього настою збирають лише чайні бруньки для отримання максимально насиченого смаку


Колір, смак, аромат: Одразу ви відчуєте солодкий присмак, трохи терпкості та шоколадні ноти. Аромат свіжоспеченої здоби, меду та сухофруктів не залишить байдужими поціновувачів чорного чаю.
Властивості: Чудовий напій, який здатен заспокоїти, зігріти та розслабити в кінці робочого дня.